home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Certificering van biologische restaurants

Soethoudt, J.M. (2007) Certificering van biologische restaurants. Wageningen, Agrotechnology and Food Sciences Group, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1867148


Summary

In Nederland zijn meer dan 100 restaurants, die zichzelf als biologisch restaurant presenteren. Echter, de betekenis van ´biologisch restaurant´ is niet gedefinieerd, zodat de consument niet weet waar hij op kan rekenen. Het idee, ontstaan bij Eric van Veluwen van Kasteel Rhederoord, tot verkenning welke mogelijkheden er zijn voor restaurants om betere garanties te geven richting consument wat betreft biologisch, is opgepakt door de Taskforce MBL. Er zijn middelen vrijgemaakt uit het Beleidsondersteunend programma BO-04-002 om het onderzoek te kunnen financieren. Hoe te komen tot een certificering is uitgewerkt in dit project, op basis van een inventarisatie van 8 Europese landen inclusief Nederland en samenspel binnen het projectteam. Na bespreking met stakeholders uit de restaurantwereld is het voorstel uitgewerkt tot een definitief voorstel ter toetsing in de markt in een vervolgfase


EPrint Type:Report
Keywords:biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), restaurants (nl), restaurants (en), certificering (nl), certification (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 216-I Professionele gastvrijheid (nl), 216-I Professional Hospitality (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/33478
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48605
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page