home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Energiegebruik en broeikasgasemissies in de biologische keten : een literatuuronderzoek naar verschillen in prestaties tussen biologische en gangbare landbouw

Voort, M.P.J. Van Der (2008) Energiegebruik en broeikasgasemissies in de biologische keten : een literatuuronderzoek naar verschillen in prestaties tussen biologische en gangbare landbouw. PPO publicatie 32500744.. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1874031


Summary

Uit de onderliggende literatuurstudie naar energiegebruik en broeikasgasemissies in de landbouw is gebleken dat het niet eenduidig te stellen is of de biologische keten beter scoort dan de gangbare keten. De literatuurbronnen zijn niet altijd met elkaar te vergelijken door de verschillende methodes voor de bepaling of indicatoren voor de duurzaamheid. De primaire landbouw is verantwoordelijk voor ongeveer 10% van de totale Nederlandse broeikasgasemissies. Het agrofood-complex voor ongeveer 13%. Op het geheel aan uitstoot binnen de landbouw zijn de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt verantwoordelijk voor een klein deel van deze uitstoot. Glastuinbouw en veehouderij zijn de twee agrarische sectoren die een veel grotere bijdrage kennen in de uitstoot van broeikasgassen.


EPrint Type:Report
Keywords:bedrijfssystemen (nl), farming systems (en), bedrijfssystemenonderzoek (nl), farming systems research (en), milieueffectrapportage (nl), environmental impact reporting (en), energiegebruik (nl), energy consumption (en), broeikasgassen (nl), greenhouse gases (en), landbouwplantenteelt (nl), crop husbandry (en), akkerbouw (nl), arable farming (en), teelt (nl), cultivation (en), 113-B-2 Bedrijfssystemen (nl), 113-B-2 Farming Systems (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 411-C Milieueffectrapportage (nl), 411-C Environmental Impact Reporting (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/25275
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48504
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page