home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Biologisch on the move! : een onderzoek naar het profiel van de klant van de natuurvoedingswinkel

Kort, C. De (2006) Biologisch on the move! : een onderzoek naar het profiel van de klant van de natuurvoedingswinkel. Masters thesis. . [Unpublished]

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1884962


Summary

In deze scriptie wordt verslag gedaan van een consumentenonderzoek, uitgevoerd in opdracht van Biologica, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. De doelstelling van het consumentenonderzoek luidde als volgt: "Het vergroten van inzicht in het profiel van de klant van het natuurvoedingskanaal, teneinde te komen tot een meer effectieve voorlichting met betrekking tot de biologische landbouw". Om deze doelstelling te behalen heeft een representatieve steekproef plaats gevonden onder 2050 klanten van natuurvoedingswinkels, waarvan 30% respondeerde. De respondenten zijn ingedeeld in de groepen heavy, medium en light users op basis van hun aankoopregelmaat. Het profiel van de klant van natuurvoedingswinkels is een vrouw van middelbare leeftijd, samenwonend of getrouwd, hoog opgeleid en met een netto gezinsinkomen van meer dan 2500,- euri per maand. het gemiddelde huishouden bestaat uit 2,4 personen.


EPrint Type:Thesis
Thesis Type:Masters
Keywords:biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), consumentenonderzoeken (nl), consumer surveys (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 220-A Consumentenstudies (algemeen) (nl), 220-A Consumer Studies (General) (en), 212-A Economie (algemeen) (nl), 212-A Economics (General) (en), 203-A Sociologie (algemeen) (nl), 203-A Sociology (General) (en), 411-A Milieubeheer (algemeen) (nl), 411-A Environmental Management (General) (en), 217-A Management, bedrijfskunde, organisatiekunde (algemeen) (nl), 217-A Management studies, Business Administration, Organizational Science (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/116049
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48425
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:English
Status:Unpublished

Repository Staff Only: item control page