home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Introductie van de Chevon : een zoektocht naar de afzet van geitenvlees

Eleveld, I. (2008) Introductie van de Chevon : een zoektocht naar de afzet van geitenvlees. Biogeit rapport / Louis Bolk Instituut 16.. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1892958


Summary

Het afmesten en afzetten van lammeren op een biologisch bedrijf is geen gemakkelijke weg. Aan de smaak van het vlees zal het niet liggen. De chevon, lammeren met een leeftijd van 5 tot 7 maand, geven vlees met karakter: een vleugje geit! De onbekendheid van het vlees vereist een zorgvuldige introductie in de markt. Onbekendheid leidt dikwijls naar vragen over de bereidingswijze. De potentiële kopers zullen hierin begeleid moeten worden. Omdat het vlees in het hogere marktsegment thuis hoort, vereist dit ook dat het vlees dit uitstraalt door de vormgeving en de bereiding.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), geitenvlees (nl), goat meat (en), marketing (nl), marketing (en), markten (nl), markets (en), geiten (nl), goats (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 305-B-1 Vlees en vleesproducten (nl), 305-B-1 Meat and Meat Products (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/116073
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48383
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page