home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Waarom biologisch als het ook makkelijk kan? In sectorspecial: biologisch

Vossenaar, F. (2008) Waarom biologisch als het ook makkelijk kan? In sectorspecial: biologisch. Berichten buitenland : voor de Nederlandse agribusiness, 2008 (10), p. 20.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1893236


Summary

Sinds 1999 heeft Argentinië een wet die de concepten beschrijft voor biologische en ecologische landbouw. In deze zogenoemde concepten wordt omschreven wat wel en niet is toegestaan als het om biologische landbouw gaat. Juist omdat deze concepten voordelen zouden bieden voor kleine producenten en een relatief grote inzet van arbeid vragen, heeft het staatssecretariaat van Landbouw de aandacht voor de sector vertaald in een wet. Inmiddels is de fakkel om de sector van de grond te krijgen vooral overgenomen door drie producentenorganisaties waarvan de Movimiento Argentino para la Produccion (MAPO) de meest invloedrijke is.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), landbouwontwikkeling (nl), agricultural development (en), landbouwsituatie (nl), agricultural situation (en), wetgeving (nl), legislation (en), argentinië (nl), argentina (en), Nederland (nl), Netherlands (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/149232
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48374
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page