home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

En de boer, hij ploegde niet meer? : literatuurstudie naar effecten van niet kerende grondbewerking versus ploegen

Weide, R. Van Der; Alebeek, F. Van and Broek, R. Van Den (2008) En de boer, hij ploegde niet meer? : literatuurstudie naar effecten van niet kerende grondbewerking versus ploegen. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenteteelt, Leleystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1900160


Summary

Teeltsystemen met minimale grondbewerking maken wereldwijd een stormachtige ontwikkeling door. Ook in Nederland is er aandacht voor een meer duurzaam bodembeheer. In dat kader is er volop discussie over de mogelijkheden en noodzaak voor niet kerende grondbewerkingssystemen. Telers op erosiegevoelige gronden in Limburg brengen dit vooralsnog het meeste in praktijk. Binnen de biologische landbouw is er een brede belangstelling om minder intensief de grond te bewerken. Gevoed door de overtuiging, dat dit het bodemleven bevordert, de bodemstructuur verbetert, het gehalte aan organische stof verbetert


EPrint Type:Report
Keywords:ploegen als grondbewerking (nl), ploughing (en), grondbewerking (nl), tillage (en), bodembeheer (nl), soil management (en), bodemstructuur (nl), soil structure (en), bodembiologie (nl), soil biology (en), nederland (nl), netherlands (en), literatuur (nl), literature (en), 408-F Grondbewerking (nl), 408-F Tillage (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/3507
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48312
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page