home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

ontwikkeling van Bioconnect tot innovatiemakelaar in de biologische sector : spiegelingen aan ervaringen elders

Klerkx, L. and Steuten, C. (2009) ontwikkeling van Bioconnect tot innovatiemakelaar in de biologische sector : spiegelingen aan ervaringen elders. Wageningen Universiteit, Communicatie en Innnovatie Studies, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1908106


Summary

Het kennisnetwerk Bioconnect is in 2005 van start gegaan, met als doel de kennisvoorziening voor de biologische landbouw te optimaliseren door middel van vraaggestuurd onderzoek. Agrarische ondernemers, ketenpartners en overheid bepalen daarbij in overleg met kennisdienstverleners de onderzoeksagenda. De sector wordt vervolgens ook betrokken bij de uitvoering van onderzoek, en de daaruit voortvloeiende kennis wordt op een gecoördineerde wijze beschikbaar gemaakt. In 2007 is Bioconnect geëvalueerd (Klerkx en Leeuwis, 2007). Uit deze evaluatie kwam naar voren dat Bioconnect een formalisering van eindgebruikersparticipatie met zich mee heeft meegebracht, met meer inspraak en sturingsmacht maar ook een grotere collectieve verantwoordelijkheid. Bioconnect als ‘virtueel’ kennis- en innnovatienetwerk kan dus worden gezien als een gelaagd systeem waarbinnen verschillende netwerkverbanden zitten met verschillende doelen: dit kan zijn het uitwerken van toekomstvisies in een ambitieagenda van de biologische sector in verbinding met de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw, het aansturen van onderzoek gericht op zowel korte, middellange en lange termijn, en het stimuleren van sectorleren in de bedrijfsnetwerken. Dit vraagt ook verschillende wijzen van faciliteren, en schakelen tussen de verschillende lagen. Doel van het project wat ten grondslag ligt aan deze rapportage, is het ondersteunen van de Bioconnect organisatie bij het herontwerp van Bioconnect, in reactie op de uitdagingen die op Bioconnect afkomen.


EPrint Type:Report
Keywords:kennis (nl), knowledge (en), informatie (nl), information (en), informatieverspreiding (nl), diffusion of information (en), bedrijfsvoering (nl), management (en), landbouwsector (nl), agricultural sector (en), communicatie (nl), communication (en), alternatieve landbouw (nl), alternative farming (en), innovaties (nl), innovations (en), nederland (nl), netherlands (en), kennismanagement (nl), knowledge management (en), netwerken (nl), networks (en), 201-C-1 Kennisuitwisseling (nl), 201-C-1 Knowledge Exchange (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/7223
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48233
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page