home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Beoordeling bodemkwaliteit zandgrond : een inventarisatie van bodemindicatoren voor de veehouderij

Eekeren, N. Van and Bokhorst, J. (2009) Beoordeling bodemkwaliteit zandgrond : een inventarisatie van bodemindicatoren voor de veehouderij. Zorg voor zand rapport nr. 7. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1913306


Summary

Het project “Zorg voor Zand” levert een bijdrage aan het ontwikkelen van kennis en identificatie van maatregelen om bodemkwaliteit en daarmee de grasopbrengst op zandgrond te kunnen sturen en verbeteren. Dit rapport beschrijft indicatoren en bijbehorende streefwaarden voor bodemkwaliteit. Het betreft abiotische en biotische indicatoren afzonderlijk maar ook in relatie tot elkaar. Een verdieping op wat we kunnen meten en zien/beoordelen aan bodemkwaliteit in relatie met werkelijke benutting en opbrengst; een absolute aanvulling op de kennis tot nu toe en een extra hulpmiddel in te toekomst voor veel graslandbedrijven. Doel was de meetbaarheid, de bandbreedte en de stuurbaarheid van indicatoren vast te leggen


EPrint Type:Report
Keywords:bodemvruchtbaarheid (nl), soil fertility (en), bodembiologie (nl), soil biology (en), bodemchemie (nl), soil chemistry (en), veehouderij (nl), livestock farming (en), opbrengsten (nl), yields (en), graslanden (nl), grasslands (en), zandgronden (nl), sandy soils (en), indicatoren (nl), indicators (en), bodemkwaliteit (nl), soil quality (en), 408-B Bodemchemie (nl), 408-B Soil Chemistry (en), 408-I Bodembiologie (nl), 408-I Soil Biology (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/9549
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48195
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page