home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Soja Barometer 2009 : een onderzoeksrapport voor de Nederlandse sojacoalitie

Gelder, J.W. Van and Herder, A. (2009) Soja Barometer 2009 : een onderzoeksrapport voor de Nederlandse sojacoalitie. Profundo, Amsterdam, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1926715


Summary

Dit rapport is in opdracht van de sojacoalitie opgesteld als basis voor de publicatie van de ‘Soja Barometer 2009’. Hierin wordt op overzichtelijke wijze aangegeven hoeveel soja er jaarlijks in Nederland wordt ingekocht en verwerkt in voeding en welk deel daarvan verantwoord kan worden genoemd. Bedoeling is om het onderzoek periodiek te herhalen en te zien of de inspanningen van bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties om de sojateelt duurzamer te maken, zijn vruchten afwerpt. In hoofdstuk 1 wordt de productie en handel van soja wereldwijd aangegeven, alsmede de gevolgen daarvan voor mens en milieu. Vervolgens wordt in hoofdstuk 2 de handel en verwerking van soja toegelicht. In hoofdstuk 3 bespreken we de initiatieven en standaarden die er zijn om de productie van soja te verbeteren en de gevolgen voor mens en milieu te beperken. In hoofdstuk 4 worden de resultaten weergegeven van het onderzoek naar bedrijven die verantwoorde soja verwerken. De conclusies van dit onderzoek en de relatie met eerdere hoofdstukken staan in hoofdstuk 5.


EPrint Type:Report
Keywords:glycine (fabaceae) (nl), glycine (fabaceae) (en), sojabonen (nl), soyabeans (en), verwerking (nl), processing (en), veevoeding (nl), livestock feeding (en), biologische productie (nl), biological production (en), vleesproductie (nl), meat production (en), vee- en vleesindustrie (nl), meat and livestock industry (en), voedselindustrie (nl), food industry (en), duurzaamheid (sustainability) (nl), sustainability (en), internationale handel (nl), international trade (en), ketenmanagement (nl), supply chain management (en), biobrandstoffen (nl), biofuels (en), 513-F-1 Sojabonen (nl), 513-F-1 Soyabeans (en), 305-A Voedselproducten (algemeen) (nl), 305-A Food Products (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/16111
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48067
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page