home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Voorkomen en beheersen van Fusarium in uien

Blok, H.; Visser, L. De and Broek, R. Van Den (2009) Voorkomen en beheersen van Fusarium in uien. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenteteelt, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1931416


Summary

Literatuurstudie uitgevoerd door studenten van CAH Dronten, naar ´Fusarium oxysporum formae speciale cepae´, de schimmel die de meeste problemen geeft in de uienteelt. Het hoofddoel van het onderzoek is, om de beschikbare kennis over deze bodemschimmel te bundelen waarbij de nadruk wordt gelegd op het voorkomen, beheersen of te bestrijden van de ziekte in de uienteelt. In hoofdstuk 1 wordt de inleiding van het verslag uitgewerkt aan de hand van de omschrijving, omvang van het probleem en de aanleiding en doel van het verslag. In het tweede hoofdstuk worden de twee bodemschimmels beschreven die grote problemen veroorzaken in de Nederlandse uienteelt namelijk witrot en Fusarium. In hoofdstuk 3 wordt Fusarium verder gedefinieerd en worden de kenmerken en symptomen uitgewerkt. In het vierde hoofdstuk is het effect van Fusarium op de uienteelt uitgewerkt aan de hand van de geschatte economische verliezen, overzicht van probleemgebieden, besmettingsbronnen en gevolgen van de aanwezigheid in de bodem. In het vijfde hoofdstuk wordt de beheersing en bestrijding uitgewerkt, met daarbij ook de mogelijkheden om de ziekte te voorkomen. In het laatste hoofdstuk is een aanbeveling gemaakt hoe Fusarium in de uienteelt voorkomen of beperkt kan worden, dit wordt zowel voor de biologische als de gangbare teelt beschreven.


EPrint Type:Report
Keywords:fusarium oxysporum (nl), fusarium oxysporum (en), fusarium oxysporum f.sp. cepae (nl), fusarium oxysporum f.sp. cepae (en), bodemschimmels (nl), soil fungi (en), gewasbescherming (nl), plant protection (en), allium cepa (nl), allium cepa (en), ziektebestrijdende teeltmaatregelen (nl), cultural control (en), ziektebestrijding (nl), disease control (en), agrarisch praktijkonderwijs (nl), on-farm training (en), 508-B Plantenziekteverwekkende schimmels (nl), 508-B Plant Pathogenic Fungi (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/133543
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48019
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page