home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Naar een klimaatvriendelijke biologische voedselketen : verkenning van mogelijkheden voor de Nederlandse biologische landbouw

Sukkel, W. (2010) Naar een klimaatvriendelijke biologische voedselketen : verkenning van mogelijkheden voor de Nederlandse biologische landbouw. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Business Unit Akkerbouw, Groene ruimte en Vollegrondsgroenten, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1961290


Summary

Op basis van een analyse van: de ambities van de biologische landbouw op het thema klimaat, de belangrijkste emissie bronnen en de beïnvloedbaarheid hiervan en een sterkte/zwakte analyse van biologische landbouw op het thema klimaat, worden een aantal kansen en aandachtspunten voor verbetering van de prestatie van biologische landbouw op het thema klimaat geformuleerd. De ambities van biologische landbouw richten zich in de eerste plaats op direct fossiel energieverbruik, vervolgens op instandhouding van organische stof gehalte in de bodem en op indirect energieverbruik door transport en verpakkingen. Verder moet voedselderving zoveel mogelijk worden voorkomen.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), broeikasgassen (nl), greenhouse gases (en), emissie (nl), emission (en), klimaatverandering (nl), climatic change (en), energiegebruik (nl), energy consumption (en), koolstofvastlegging in de bodem (nl), soil carbon sequestration (en), 411-A Milieubeheer (algemeen) (nl), 411-A Environmental Management (General) (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/166599
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47758
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page