home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Gezondheidsvoordelen van schapenmelk

Mors, R. Ter and Wit, J. De (2011) Gezondheidsvoordelen van schapenmelk. Publicatie / Louis Bolk Instituut nr. 2011-011 LbD. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1965173


Summary

De vraag is of er een mogelijkheid is om een gezondheidsclaim te leggen op schapenmelk, zodat er meer ruimte komt voor een hogere melkprijs. Aan de hand van literatuuronderzoek is de samenstelling van schapenmelk vergeleken met de samenstelling van geiten- en koeienmelk. Vervolgens is gekeken naar de effecten op de gezondheid van de mens, van de nutriënten die meer of juist minder voorkomen in schapenmelk en is er gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing van bekend veronderstelde voordelen van schapenmelk. Hoewel schapenmelk aanzienlijk hogere gehaltes heeft van bepaalde stoffen, zijn gezondheidsclaims niet eenvoudig te maken.


EPrint Type:Report
Keywords:voeding en gezondheid (nl), nutrition and health (en), ooienmelk (nl), ewe milk (en), melksamenstelling (nl), milk composition (en), gezondheidsvoedsel (nl), health foods (en), voedingsstoffengehalte (nl), nutrient content (en), schapenhouderij (nl), sheep farming (en), voedselkwaliteit (nl), food quality (en), 307-D Humane voeding en gezondheid (nl), 307-D Human Nutrition and Health (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/170181
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47714
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page