home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Biologisch en verbinding : kwaliteiten van de biologische land- en tuinbouw die de sector geschikt maken voor verbinding

Veen, E.; Kamstra, J.H.; Schoutsen, M.; Alebeek, F. Van; Sukkel, W.; Jong, D. De and Visser, A. (2010) Biologisch en verbinding : kwaliteiten van de biologische land- en tuinbouw die de sector geschikt maken voor verbinding. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Business Unit Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1969233


Summary

Dit project had als doel te onderzoeken wat de specifieke kenmerken, de sterke punten, van het biologische bedrijf en de biologische ondernemer zijn waardoor deze bedrijven verbindingen met de maatschappij kunnen aangaan. Kennis over deze sterke punten kan door biologische ondernemers worden ingezet bij het zoeken naar of versterken van die verbinding. Het onderzoek had als onderliggend doel inzicht te krijgen in verbinding en manieren waarop biologische ondernemers de verbinding met burgers aan kunnen gaan. Focus van het onderzoek lag echter op de vraag wat de sterke punten van de biologische landbouw zijn, met het oog op het aangaan van de verbinding tussen landbouw en maatschappij. Tenslotte had het onderzoek als doel duidelijk te maken wat voor ondernemers de voordelen kunnen zijn van het leggen van verbinding, en hier enige handvatten voor aan te leveren.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), multifunctionele landbouw (nl), multifunctional agriculture (en), relaties tussen stad en platteland (nl), rural urban relations (en), houding van boeren (nl), farmers' attitudes (en), houding van consumenten (nl), consumer attitudes (en), sociale interactie (nl), social interaction (en), agrarische bedrijfsvoering (nl), farm management (en), 113-C Alternatieve Landbouw (nl), 113-C Alternative Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/175918
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47693
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page