home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Herkomst in de supermarkt : consumenten over de rol van herkomst bij hun voedselaankopen

Haaster-De Winter, M.A. Van and Hoogendam, K. (2012) Herkomst in de supermarkt : consumenten over de rol van herkomst bij hun voedselaankopen. Rapport / LEI Wageningen UR 2011-044.. LEI Wageningen UR, Den Haag, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1984757


Summary

Nederland kent steeds meer initiatieven die zich bezighouden met de herkomst van voedselproducten. Dit sluit aan op de maatschappelijke ontwikkeling voor meer aandacht voor authenticiteit en duurzaamheid. Voor consumenten betekent herkomst niet altijd hetzelfde. Land van herkomst voert de boventoon, maar ook de regio en een boer of een groep boeren worden er onder verstaan. Consumenten relateren herkomst vaak aan verse producten. Herkomst heeft consumentenwaarde, maar is niet doorslaggevend op het moment van aankoop. Die rol is weggelegd voor persoonlijke waarden als smaak, prijs en gezondheid. Daarbij overheerst de kracht van de gewoonte op de winkelvloer.


EPrint Type:Report
Keywords:consumentengedrag (nl), consumer behaviour (en), consumentenonderzoeken (nl), consumer surveys (en), voedingsmiddelen (nl), foods (en), biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), herkomst (nl), provenance (en), voedselinkoop (nl), food purchasing (en), supermarkten (nl), supermarkets (en), 220-B Consumentengedrag (nl), 220-B Consumer Behaviour (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/201961
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47546
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page