home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Bodemkwaliteit Drenthe : sturen op ecosysteemdiensten in de akkerbouw en veehouderij

Zanen, M. (2011) Bodemkwaliteit Drenthe : sturen op ecosysteemdiensten in de akkerbouw en veehouderij. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1998000


Summary

Een duurzaam bodembeheer richt zich op het behoud en mogelijk een verbetering van de bodemkwaliteit en een optimalere benutting van de ecosysteemdiensten die de bodem biedt. De vraag is hoe grondgebruikers op verschillende grondsoorten deze streefbeelden kunnen toepassen om met behulp van beschikbare maatregelen tot een duurzamer bodemgebruik te komen. Onderzoek vond plaats op 9 praktijkbedrijven op zandgrond. De metingen zijn per sector (akkerbouw en veehouderij) verdeeld in twee onderdelen, te weten: 1. Metingen op bouw- of graslandpercelen, met als voornaamste doel het verkrijgen van een meerjarige meetreeks, het vergelijken met de Nationale referentie en de vertaling naar ecosysteemdiensten; 2. Meting van het effect van een maatregel ten behoeve van een betere bodemkwaliteit (inzet van compost op bouwland en handhaven versus herinzaaien van de graszode op grasland).


EPrint Type:Report
Keywords:zandgronden (nl), sandy soils (en), landgebruik (nl), land use (en), bodemkwaliteit (nl), soil quality (en), ecosysteemdiensten (nl), ecosystem services (en), bouwland (nl), arable land (en), graslanden (nl), grasslands (en), bodemecologie (nl), soil ecology (en), drenthe (nl), drenthe (en), akkerbouw (nl), arable farming (en), melkveehouderij (nl), dairy farming (en), bodemvruchtbaarheid (nl), soil fertility (en), 408-B Bodemchemie (nl), 408-B Soil Chemistry (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/217069
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47505
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page