home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Creëren op het grensvlak van orde en chaos : Jos Jeuken en Ellen Krul van BD-bedrijf Gaos

Peetoom, K. (2013) Creëren op het grensvlak van orde en chaos : Jos Jeuken en Ellen Krul van BD-bedrijf Gaos. Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw, 2013 (3), 3 - 7.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2033957


Summary

Elke dag loopt Jos Jeuken (55) zijn ‘Gaos-pad’ rond de boerderij, langs de akkers en over de dijk met landschapskunstwerken. “Van het maken daarvan heb ik genoten, maar het ‘er zijn’ is zeker zo mooi. Ik laat mezelf uit.” Zijn vrouw Ellen Krul (51) zag het kunstzinnige altijd al in hun bedrijf: “In een net niet recht geploegde voor, in een asymmetrisch ingericht erf, in net niet keurig gemaaide paden.” De aanleg van de Hanzelijn noopte hen tot het aanleggen van een opstakel: een dijk. De chaos na het bericht van de komst van de spoorlijn is na tien jaar omgezet in orde. De bufferzone met vennen, poelen en veel bloemen trekt insecten en vogels aan en wordt steeds meer een plek waar mensen tot rust komen en waar de natuur haar vrije gang kan gaan. Zo levert de strook een belangrijke bijdrage aan de natuurontwikkeling en bestuiving op de akkers.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:biologisch-dynamische landbouw (nl), biodynamic farming (en), agrarische bedrijfsvoering (nl), farm management (en), kunstwerken (nl), works of art (en), creativiteit (nl), creativity (en), landschapsbouw (nl), landscaping (en), natuurontwikkeling (nl), nature development (en), dijken (nl), dykes (en), spoorwegen (nl), railways (en), oostelijk flevoland (nl), oostelijk flevoland (en), 113-C-1-b Biologisch-dynamische landbouw (nl), 113-C-1-b Biodynamic Farming (en), 404-A Landschapsarchitectuur (algemeen) (nl), 404-A Landscape Architecture (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/273222
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47391
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page