home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Werken aan weerbare landbouwsystemen : kunnen weerbaarheid en biodiversiteit samengaan met het bedrijfsrendement van monocultuur?

Broek, R. Van Den and Sukkel, W. (2013) Werken aan weerbare landbouwsystemen : kunnen weerbaarheid en biodiversiteit samengaan met het bedrijfsrendement van monocultuur? Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding, 2013, 33 (7/8), p. 17.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2040368


Summary

Dit voorjaar is door financiering van EL&I en een stevige lobby van de biologische sector het project Werken aan weerbare landbouwsystemen herstart. Zowel in de gangbare als in de biologische sector is er een sterke ontwikkeling naar steeds grotere en uniformere percelen van een enkel gewas. Vanuit economische en mechanisatie-technische redenen zijn deze ontwikkelingen te begrijpen. Maar hoe ontwikkelen ziekten en plagen zich op zulke percelen? Bestaat er een weerbaar landbouwsysteem dat ook een hoog bedrijfsrendement geeft?


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:bedrijfssystemen (nl), farming systems (en), akkerbouw (nl), arable farming (en), agrobiodiversiteit (nl), agro-biodiversity (en), rendement (nl), returns (en), ziektebestrijdende teeltmaatregelen (nl), cultural control (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), 502-D-1 Teeltsystemen (nl), 502-D-1 Cropping Systems (en), 512-D Ziektebestrijdende teeltmaatregelen (nl), 512-D Cultural Control (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/278793
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47363
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page