home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Maaimeststoffen in bedrijfs- en ketenverband : plantaardige meststoffen in de praktijk

Hospers, M.; Burgt, G.-J. Van Der and Janmaat, L. (2015) Maaimeststoffen in bedrijfs- en ketenverband : plantaardige meststoffen in de praktijk. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2086835


Summary

Wie duurzaam landbouw wil bedrijven, moet goed voor de bodem zorgen. Deze is immers de grondslag voor de productie. Het behouden en opbouwen van organische stof, verzorgen van de bodemstructuur en verzorgen van het bodemleven zijn functies die de basis vormen voor de bewerkbaarheid, vochtvoorziening en de levering van nutriënten voor de gewassen. Bemesten is dan ook méér dan het toedienen van mineralen. Het is het verzorgen van de bodem, waarbij een goede plantenvoeding slechts één van de doelstellingen is. Bemesting gebaseerd op organische stof is voor ieder akker- en tuinbouwbedrijf van belang. Steeds vaker worden ook maaimeststoffen als groene bemesting ingezet.


EPrint Type:Other
Keywords:natuurinclusieve landbouw (nl), nature-inclusive agriculture (en), organische meststoffen (nl), organic fertilizers (en), plantenresten (nl), plant residues (en), bedrijfsvoering (nl), management (en), veldproeven (nl), field tests (en), akkerbouw (nl), arable farming (en), 502-B Akkerbouw (nl), 502-B Arable Farming (en), 502-F-4 Kunstmeststoffen, bemesting (nl), 502-F-4 Fertilizers, Fertilizer Application (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/340759
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47178
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page