home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Natuurinclusief ondernemen : van koplopers naar mainstreaming?

Smits, M.J.W.; Heide, C.M. Van Der; Dagevos, H.; Selnes, T. and Goossen, C.M. (2016) Natuurinclusief ondernemen : van koplopers naar mainstreaming? WOt-technical report 63.. Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen, NE.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2168939


Summary

In de Rijksnatuurvisie is een belangrijke rol weggelegd voor particulier initiatief in het natuurbeleid, met name voor bedrijven. Hiervoor wordt de term ‘natuurinclusief ondernemen’ geïntroduceerd. In de praktijk zien we daadwerkelijk steeds meer ondernemers die natuur meenemen in hun businesscase. Anderzijds zijn er ook talrijke ondernemers die deze stap (nog) niet hebben gemaakt. Om de ambitie zoals beschreven in de Rijksnatuurvisie waar te maken, is het nodig dat er een breed gedragen visie ontstaat bij bedrijven dat natuurvriendelijk ondernemerschap de toekomst heeft. Dit noemen we mainstreaming. Maar hoe realistisch is de verwachting dat een groot deel van de bedrijven deze omslag naar natuurvriendelijk ondernemen maakt de komende periode? Dit rapport geeft een reflectie op de ambities zoals beschreven in de Rijksnatuurvisie voor een transitie naar een natuurinclusieve economie, en met name de verwachtingen voor natuurinclusief handelen door ondernemers. Daarbij focussen we op enkele sectoren met veel grond, te weten de (biologische) landbouw, de recreatiesector en het particulier landgoedbezit.


EPrint Type:Report
Keywords:ondernemerschap (nl), entrepreneurship (en), natuurbeheer (nl), nature management (en), natuurbeleid (nl), nature conservation policy (en), marketing (nl), marketing (en), natuur (nl), nature (en), participatie (nl), participation (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), landschapselementen (nl), landscape elements (en), natuurinclusieve landbouw (nl), nature-inclusive agriculture (en), maatregelen (nl), measures (en), vogels (nl), birds (en), 412-A Natuurbeheer (algemeen) (nl), 412-A Nature Management (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/380450
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47032
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page