home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Opzet en effecten van kleinschalige zorg op boerderijen : inventarisatie van de literatuur en praktijkervaringen

Verwer, Cynthia and Vijver, Lucy Van De (2015) Opzet en effecten van kleinschalige zorg op boerderijen : inventarisatie van de literatuur en praktijkervaringen. Publicatie / Louis Bolk Instituut nr. 2015-056 VG. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NE.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2195773


Summary

Stichting ‘De Duinboeren’ is een coöperatie van boeren rond de Loonse en Drunense Duinen, die potentieel geïnteresseerd is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een dagbestedings plek te geven op de boerderij. In dit rapport wordt beschreven wat dit in de praktijk betekent, wat er van de boer wordt verwacht en welke bijdrage er potentieel geleverd kan worden aan de gezondheid van de zorgvrager. Hiervoor zijn de belangrijkste resultaten van de beschikbare onderzoeken op zorgboerderijen beschreven en zijn er interviews gehouden met zorgboeren die aan één of meerdere zorgvragers een dagbestedingsplek bieden.


EPrint Type:Report
Keywords:coöperatieboerderijen (nl), cooperative farms (en), samenwerking (nl), cooperation (en), zorgboerderijen (nl), social care farms (en), arbeid in de landbouw (nl), farm labour (en), dagopvang voor volwassenen (nl), adult day care (en), agrarische bedrijfsvoering (nl), farm management (en), 203-I Sociale zorg (nl), 203-I Social Care (en), 215-C Agrarische bedrijfsvoering (nl), 215-C Farm Management (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/400818
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46956
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page