home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Stadsvarkens: schakel in een circulaire economie : ruimte in wet- en regelgeving voor stadsvarkens : een advies aan Stichting Stadsvarkens Ede

Vermeij, I.; Bikker, P.; Holster, H.; Raamsdonk, L. Van and Vijn, M. (2017) Stadsvarkens: schakel in een circulaire economie : ruimte in wet- en regelgeving voor stadsvarkens : een advies aan Stichting Stadsvarkens Ede. Rapport / Wageningen University & Research Wetenschapswinkel 336.. Wageningen University & Research, Wetenschapswinkel, Wageningen, NE.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2214330


Summary

De Stichting Stadsvarkens te Ede wil weten aan welke regelgeving moet worden voldaan om vier varkens in een bosperceel te houden en te voeden met reststromen. Het doel is het sluiten van kringlopen binnen een circulaire economie. Dit rapport gaat in op de wet- en regelgeving rond diervoeding en op de afzet van het vlees in de setting van Stadsvarkens. Daarnaast wordt het voeren van reststromen in relatie tot diergezondheid belicht. Door studenten is binnen een ACT-traject gekeken naar relevante wetgeving en is een viertal scenario’s geschetst voor het houden van stadsvarkens die gevoerd worden met lokale reststromen. De scenario’s zijn door de onderzoekers tegen het licht gehouden en van kanttekeningen en een advies voorzien. Dit heeft geresulteerd in een ander advies, omdat verschillende knelpunten de eerdere scenario’s niet mogelijk maken.


EPrint Type:Report
Keywords:varkens (nl), pigs (en), varkenshouderij (nl), pig farming (en), stadslandbouw (nl), urban agriculture (en), cradle to cradle (nl), cradle to cradle (en), wetgeving (nl), legislation (en), reststromen (nl), residual streams (en), voedselveiligheid (nl), food safety (en), varkensvlees (nl), pigmeat (en), duurzame ontwikkeling (nl), sustainable development (en), 608-F Varkens (nl), 608-F Pigs (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/416765
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46865
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page