home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Liever regenwormen dan panda’s in Gelderland : demonstratieproject voor het belang van regenwormen in de landbouw : rapportage regenwormenonderzoek

Goede, Ron De and Salánki, Tamás (2020) Liever regenwormen dan panda’s in Gelderland : demonstratieproject voor het belang van regenwormen in de landbouw : rapportage regenwormenonderzoek. Wageningen University & Research, Bodembiologiegroep, Wageningen, NE.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2290215


Summary

De onderzoeksactiviteiten in het kader van het demonstratieproject voor het belang van regenwormen is uitgevoerd binnen een aantal uiteenlopende toepassingsvelden. Allereerst is er onderzoek gedaan ter ondersteuning van het regenwormvriendelijk graslandbeheer op een biologisch melkveehouderijbedrijf annex kaasmakerij. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om regenwormen te stimuleren en te benutten op een biologische zelfoogstgroentekwekerij. Op een biologische geiten- en kaasboerderij werd verkennend onderzoek verricht naar de gevolgen van graslandherstel voor de lokale regenwormpopulaties na een extreme periode van droogte. Tenslotte is er een theorie- en praktijkles over de biologie en het belang van regenwormen ontwikkeld en gegeven aan scholieren van een middelbare school. De resultaten van deze activiteiten staan beschreven in de hoofdstukken 2 tot en met 5.


EPrint Type:Report
Keywords:natuurinclusieve landbouw (nl), nature-inclusive agriculture (en), bodembiodiversiteit (nl), soil biodiversity (en), graslandbeheer (nl), grassland management (en), melkveehouderij (nl), dairy farming (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), wormen (nl), helminths (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/519657
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46569
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page