home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Bodemkwaliteitsmetingen 2019 in Bedrijvennetwerk Bodemmetingen : eerste analyse van de meetresultaten 2019 van integrale bodemkwaliteit op 16 akkerbouwbedrijven

Haan, J.J. De; Korthals, G.W.; Hanegraaf, M.C.; Postma, J.; Egmond, F.M. Van; Olijve, A.J.; Asperen, P. Van; Vervuurt, W.; Rombout, S.; Zwijnenburg, A.; Tolhoek, J.; Simonse, D.; Schierholz, R.; Teuling, K.; Kurm, V.; Brinkman, P.; Bongiorno, G.; Zwetsloot, M.; Tintelen, W. Van; Bloem, J.; Visser, J.; Jansen, S.; Ramaker, A.; Gaastra, S.; Spoor, M. and Schilder, M.T. (2021) Bodemkwaliteitsmetingen 2019 in Bedrijvennetwerk Bodemmetingen : eerste analyse van de meetresultaten 2019 van integrale bodemkwaliteit op 16 akkerbouwbedrijven. Rapport / Stichting Wageningen Research, Wageningen Plant Research, Business unit Open Teelten WPR-888.. Stichting Wageningen Research, Wageningen Plant Research, Business unit Open Teelten, Wageningen, NE.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2306581


Summary

Met het doel meer inzicht te krijgen in het beoordelen van de bodemkwaliteit is er een Bedrijvennetwerk Bodemmetingen opgezet. In het najaar van 2019 heeft een uitgebreide meetronde plaatsgevonden op 32 percelen van de 16 deelnemende akkerbouwerbedrijven, daarnaast is er uitgebreide teeltinformatie verzameld. In totaal zijn er meer dan 30 metingen verricht aan de bodem organische stof, bodemchemie en bodemweerbaarheid. Deze omvatte zowel de klassieke als alternatieve metingen van de BLN-indicatoren, en een aantal aanvullende indicatoren. Dit rapport presenteert de meetresultaten van de klassieke en alternatieve meetmethode, in relatie tot de beschikbare streef- en referentiewaarden. Deze resultaten vormen een eerste test in het ontwikkelen van een robuuste systematiek voor het beoordelen van de bodemkwaliteit.


EPrint Type:Report
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/554216
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46361
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page