home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Akkerbouwdag 6 - Ziekten en plagen: voorkomen of genezen? : Presentatie Petra Rijkens van de Groene Vlieg over beheersing van plagen in de land- en tuinbouw

Rijkens, Petra (2020) Akkerbouwdag 6 - Ziekten en plagen: voorkomen of genezen? : Presentatie Petra Rijkens van de Groene Vlieg over beheersing van plagen in de land- en tuinbouw. CIV Groen Praktijkcluster Agro, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2308558


Summary

Zesde Akkerbouwdag van CIV Groen Praktijkcluster Agro (webinar) met als thema: Ziekten en plagen: voorkomen of genezen? Veredeling is in het verleden vaak vooral gericht geweest op opbrengstvermeerdering. Met het oog op de toekomst moeten plantenrassen door middel van veredeling beter resistent worden tegen ziekten en plagen. En als ze dan toch ziek worden, dan hebben biologische gewasbeschermingsmiddelen de voorkeur. Vandaag kijken we naar die 2 ontwikkelingen. Petra Rijkens van de Groene Vlieg richt zich op beheersing van plagen in de land- en tuinbouw. Petra Rijkens van de Groene Vlieg richt zich op beheersing van plagen in de land- en tuinbouw. Door het toepassen van biologische middelen (steriele insecten), door het uitvoeren van bodemonderzoek voor aardappelmoeheid, bodemonderzoek op schadelijke vrijlevende aaltjes en het waarnemen van plaagorganismen wordt er advies gegeven hoe deze plagen gericht bestreden kunnen worden. Hoe ziet zij de toekomst?


EPrint Type:Video
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/558863
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46329
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page