home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Akkerbouwdag 6 - Ziekten en plagen: voorkomen of genezen? : Presentatie Peter Keijzer (LBI) over Bioimpuls, een groot aardappelveredelingsprogramma

Keijzer, Peter (2020) Akkerbouwdag 6 - Ziekten en plagen: voorkomen of genezen? : Presentatie Peter Keijzer (LBI) over Bioimpuls, een groot aardappelveredelingsprogramma. CIV Groen Praktijkcluster Agro, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2308559


Summary

Zesde Akkerbouwdag van CIV Groen Praktijkcluster Agro (webinar) met als thema: Ziekten en plagen: voorkomen of genezen? Veredeling is in het verleden vaak vooral gericht geweest op opbrengstvermeerdering. Met het oog op de toekomst moeten plantenrassen door middel van veredeling beter resistent worden tegen ziekten en plagen. En als ze dan toch ziek worden, dan hebben biologische gewasbeschermingsmiddelen de voorkeur. Vandaag kijken we naar die 2 ontwikkelingen. Peter Keijzer van het Louis Bolk Instituut is projectleider Bioimpuls, een groot aardappelveredelingsprogramma. Peter Keijzer van het Louis Bolk Instituut is projectleider Bioimpuls, een groot aardappelveredelingsprogramma uitgevoerd samen met Wageningen Universiteit en 21 bedrijven en individuele kwekers. Dit programma heeft de geesten rijp gemaakt voor het succes van het door Bionext geïnitieerde Convenant Robuuste aardappel: nieuwe rassen die onder andere phytophthora-resistent zijn. Hoe werkt die veredeling en wanneer wordt een ras een succes? En wat is het belang van de rest van de keten om een nieuw ras tot een succes te maken?


EPrint Type:Video
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/558862
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46328
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page