home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Systemische dieropstellingen : Wat is er aan de hand met Jikke?

Oort, W. Van (2022) Systemische dieropstellingen : Wat is er aan de hand met Jikke? Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw, 2022 (2), 26 - 27.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2315362


Summary

Heb je al eens een familieopstelling meegemaakt? Het is een bijzondere manier om inzicht te krijgen in wat er in de onderlaag van een familiesysteem speelt. Een systemische dieropstelling is daarvan een variant. Een vraagsteller brengt een vraag in over een dier, de relatie tussen dieren onderling of de relatie tussen verzorger en dier. De begeleider van de opstelling scherpt de vraag aan en laat de vraagsteller menselijke representanten kiezen voor de betrokken dieren en het thema dat speelt. Zodra de representanten zijn opgesteld, staan ze in het energieveld van het dier of de mens die ze representeren en ervaren ze de gevoelsbeleving daarvan. De wijze van opstellen veroorzaakt een dynamiek en interactie tussen de opgestelde representanten en geeft daarmee antwoord op de gestelde vraag of inzicht in de situatie. Vragen kunnen onder andere betrekking hebben op gedragsproblemen, gezondheidsklachten, verstoringen in de stal, rangordeproblemen en mens-dier relaties.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:dierenwelzijn (nl), animal welfare (en), diergezondheid (nl), animal health (en), dierethiek (nl), animal ethics (en), diergedrag (nl), animal behaviour (en), melkvee (nl), dairy cattle (en), dierlijke productie (nl), animal production (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/572957
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46274
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page