home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Bodemgezondheidproef 2017-2020 : langjarig onderzoek aan het effect van (bodem)maatregelen en teeltsystemen op plant parasitaire nematoden, gewasopbrengst en bodemvruchtbaarheid (nutriënten)

Visser, Johnny; Brinkman, Pella; Molendijk, Leendert and Korthals, Gerard (2023) Bodemgezondheidproef 2017-2020 : langjarig onderzoek aan het effect van (bodem)maatregelen en teeltsystemen op plant parasitaire nematoden, gewasopbrengst en bodemvruchtbaarheid (nutriënten). Rapport / Wageningen University & Research, Business unit Open Teelten WPR-OT 986.. Wageningen University & Research, Business unit Open Teelten, Wageningen, NE.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/2323051


Summary

In 2006 is het project “Ontwikkelen maatregelen en meettechnieken ten bate van bodemgezondheid” gestart met de aanleg van de langjarige veldproef (de ‘Bodemgezondheidproef’, BDGZ) op proefboerderij Vredepeel. Doel van het project is het ontwikkelen van maatregelen voor het duurzaam verbeteren van bodemkwaliteit in geïntegreerde (gangbare) en biologische teeltsystemen. De systeemproef Bodemgezondheid is aangelegd op een perceel dat typerend is voor lichte (zand)gronden. Het perceel is besmet met verschillende bodempathogenen zoals plant parasitaire aaltjes en schadelijke bodemschimmels die representatief zijn voor de percelen op de dekzandgronden. De belangrijkste bodempathogenen op dit perceel zijn het wortellesieaaltje (Pratylenchus penetrans) en de bodemschimmel Verticillium dahliae. In zowel een biologisch als een gangbaar teeltsysteem werden de maatregelen voor het eerst uitgevoerd in 2006, in 2009 herhaald en met een aantal wijzigingen opnieuw herhaald in 2018.


EPrint Type:Report
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/585735
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:46198
Deposited On:12 Jun 2023 06:41
Last Modified:12 Jun 2023 06:41
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page