home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

CROPCUT: Ny teknologi skal automatisere udtyndingen af roer

{Project} CROPCUT: Ny teknologi skal automatisere udtyndingen af roer. Runs 2022 - 2026. Project Leader(s): Melander, Bo, Aarhus Universitet (AU) .

[thumbnail of Organic RDD 7 Cropcut.pdf] PDF - Published Version - Danish/Dansk
1MB


Summary

Baggrund:
Foderroer er et eftertragtet grovfoder, fordi det giver mindre kvælstofudvaskning og betydeligt flere foderenheder ha-1 end eksempelvis majs. Roerne kan også påvirke mælkens fedtsyresammensætning i gunstig retning, og flere roer i grovfoderet vil kunne nedsætte den nuværende høje mængde stivelse, primært fra korn og majs. Men flere øko-roer vil kræve automatisering af både ukrudtsbekæmpelsen og den tilsvarende, arbejdstunge udtynding af roer. I dag udsås der betydeligt flere roer end nødvendigt for at kompensere for tab af roeplanter forårsaget af sygdomme, dårlig spiring og insektangreb.
Formål:
CROPCUT har til formål at udvikle ny teknologi til automatisering af udtyndingen af roer. Udtynding af roer udføres i dag manuelt og er en barriere for dyrkningen af flere øko-roer. Firmaet Frank Poulsen Engineering deltager i projektet med maskinen Robovator, som er udviklet til automatisk lugning af ukrudt i roerækkerne. CROPCUT vil udvide maskinens funktioner med evnen til at kunne udtynde roer automatisk; en forbedring som kan øge de nuværende arealer med foder- og sukkeroer. Teknologien forventes også at have store muligheder for udtyndingen af udsåede grøntsager.


EPrint Type:Project description
Agrovoc keywords:
Language
Value
URI
English
turnips
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_8019
Subjects: Crop husbandry > Production systems > Pasture and forage crops
Crop husbandry > Weed management
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 7 > CROPCUT
Related Links:https://icrofs.dk/forskning/dansk-forskning/organic-rdd-7/cropcut
Start Date:2022
End Date:2026
Deposited By: Bille, Laura
ID Code:44925
Deposited On:14 Apr 2023 07:33
Last Modified:14 Apr 2023 07:33
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published

Repository Staff Only: item control page