home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Biodiversiteit in de melkveehouderij – investeren in veerkracht en reduceren van risico’s: Het conceptueel kader getest op Schiermonnikoog: resultaten van een haalbaarheidsstudie

Erisman, J.W. and Hofstee, H. (2016) Biodiversiteit in de melkveehouderij – investeren in veerkracht en reduceren van risico’s: Het conceptueel kader getest op Schiermonnikoog: resultaten van een haalbaarheidsstudie. Louis Bolk Instituut, Driebergen.

[thumbnail of 3148.pdf] PDF - Published Version - Dutch/Nederlands
2MB


Summary

Melkveehouders van Schiermonnikoog beseffen dat regelgeving en economische randvoorwaarden op de lange termijn het risico vergroten op problemen bij de huidige landbouwpraktijk. Het risico is niet alleen aanzienlijk voor agrarische ondernemers, maar ook voor natuur en biodiversiteit. De melkveehouders willen daarom graag ontwikkelen naar een duurzame landbouw op het eiland zodat de druk op natuur (bijvoorbeeld ten aanzien van stikstofdepositie) binnen acceptabele grenzen komt en dat biodiversiteit (bijvoorbeeld weidevogels) bevorderd wordt.
In de haalbaarheidsstudie die het Louis Bolk Instituut heeft uitgevoerd om de meest kansrijke transities naar een nieuw businessmodel te achterhalen, zijn twee opties naar voren gekomen die zijn: omschakelen naar biologische bedrijfsvoering met of zonder een zuivellijn dan wel extensiveren met een zuivellijn.


EPrint Type:Report
Keywords:Schiermonnikoog, melkveehouderij, biodiversiteit, natuurbehoud, zuivellijn, duurzame landbouw, biologische melkveehouderij, conceptueel kader, omschakelen, biodiversiteit
Subjects: Animal husbandry > Production systems > Dairy cattle
Environmental aspects > Biodiversity and ecosystem services
Research affiliation: Netherlands > Louis Bolk Institute
Netherlands > Other organizations
Deposited By: Broekhuizen, Dr Roelinka
ID Code:36868
Deposited On:03 Dec 2019 13:30
Last Modified:03 Dec 2019 13:30
Document Language:Dutch/Nederlands
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics