home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Tips til at reducere pattegrisedødeligheden på øko-bedrifter

Duve, Linda Rosager (2018) Tips til at reducere pattegrisedødeligheden på øko-bedrifter. . Online at https://www.landbrugsinfo.dk/oekologi/svin/produktionsstyring/sider/Oe-18-Tips_til_at_reducere_pattegrisedoedeligheden_paa_oeko-bedrifter.aspx, accessed on: 4 July 2018.

[thumbnail of Tips til at reducere pattegrisedødeligheden på øko-bedrifter.pdf]
Preview
PDF - Danish/Dansk
145kB

Document available online at: https://www.landbrugsinfo.dk/oekologi/svin/produktionsstyring/sider/Oe-18-Tips_til_at_reducere_pattegrisedoedeligheden_paa_oeko-bedrifter.aspx


Summary

Nye undersøgelser har afsløret at ihjellægning og sult er de primære dødsårsager for pattegrise i den økologiske produktion. Ihjellægning kan imidlertid skyldes mange forskellige ting. Det kan være, 1) at grisene er for svage fra fødslen, 2) at de fryser og derfor ikke søger væk fra soens varme, 3) at de ikke får den nødvendige råmælk (kamp om ressourcerne), 4) at soen ikke har de nødvendige moderegenskaber eller 5) at hytten ikke er indrettet godt nok til at varetage pattegrisenes tarv. Det er derfor vigtigt at have fokus både på søernes tilstand, klimaet i og omkring hytten, hyttens udformning og grisenes egnethed til driftsformen (genetik), når man vil reducere pattegrisedødeligheden på sin bedrift.


EPrint Type:Web product
Keywords:VIPiglets; pattegrisedødelighed
Subjects: Animal husbandry > Health and welfare
Research affiliation: Denmark > SEGES
Denmark > Organic RDD 2 > VIPiglets
Deposited By: Duve, Consultant Linda Rosager
ID Code:33731
Deposited On:12 Sep 2018 08:25
Last Modified:12 Sep 2018 08:25
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics