home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Samspil mellem økologisk forbrug og sundhed

Denver, Sigrid; Ditlevsen, Kia; Lassen, Jesper; Nordström, Jonas; Sandøe, Peter and Christensen, Tove (2018) Samspil mellem økologisk forbrug og sundhed. In: Øget efterspørgsel efter danske økologiske varer – tre studier af motiver og ønsker hos forbrugerne med fokus på sundhed, lokale fødevarer og øget eksport. Københavns Universitet , Institut for Fødevare og Ressourceøkonomi, chapter 2, pp. 11-34.

[thumbnail of KU_Øget_efterspørgsel_efter_danske_økologiske_fødevarer_Web.pdf]
Preview
PDF - Danish/Dansk
2MB

Document available online at: http://icrofs.dk/fileadmin/user_upload/KU_OEget_efterspoergsel_efter_danske_oekologiske_foedevarer_Web.pdf


Summary

I denne bog har vi samlet resultaterne fra tre forskningsprojekter, som studerer økologiske fødevarer ud fra en forbrugersynsvinkel. Mange andre projekter undersøger ved hjælp af naturvidenskabelige metoder den økologiske produktion og dens direkte effekter på natur, miljø og dyrevelfærd. Vi har derimod i de tre projekter anvendt samfundsvidenskabelige metoder til at undersøge motiver og ønsker hos de økologiske forbrugere samt de heraf afledte effekter på for eksempel folkesundhed og lokale arbejdspladser.
Projekterne (OrgHealth, LOCO og SOMDwIT) er en del af Organic RDD 2.2-programmet, som koordineres af ICROFS (Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer). Programmet har fået tilskud fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Miljø- og Fødevareministeriet.
Kapitel 2 afrapporterer OrgHealth-projektet, som har fokuseret på sammenhængen mellem økologisk forbrug og sunde madvaner. Det er blandt andet blevet undersøgt, hvordan kostsammensætningen varierer, når man opdeler forbrugerne efter deres indkøb af økologiske fødevarer, og hvilken rolle forskellige forestillinger om sundhed spiller for forbrugerne i deres økologiske kostvalg.


EPrint Type:Report chapter
Subjects: Values, standards and certification > Consumer issues
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 2.2 > OrgHealth
Deposited By: Christensen, Tove
ID Code:33363
Deposited On:23 Aug 2018 09:52
Last Modified:23 Aug 2018 09:52
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics