home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Bacheloropgave: Værktøj til vurdering af føderessourcer for bier på landbrugsbedrifter

Jørgensen, Line Daa (2016) Bacheloropgave: Værktøj til vurdering af føderessourcer for bier på landbrugsbedrifter. [Bachelor thesis: Tool for assessment of food resources for bees on farms.] Thesis, Aarhus Universitet , Science and Technology. Aarhus Universitet, Aarhus. [Completed]

[thumbnail of BeeFarm_Bachelorprojekt_Line Daa Jørgensen.pdf] PDF - Other content type - Danish/Dansk
Limited to [Depositor and staff only]

1MB


Summary

Bier er vigtige bestøvere af forskellige afgrødetyper, som frugttræer og frøafgrøder. Dette projekt undersøger, hvorvidt et forholdsvis enkelt vurderingsværktøj, kan anvendes til at give et tilstrækkelige indtryk af biernes tilgængelighed af føderessourcer, på og omkring økologiske bedrifter. Undersøgelser laves på baggrund er data over føderessourcer, indsamlet af forskere og landmænd i forskningsprojektet Beefarm i 2015. Data består af vurderinger af forskellige habitattyper, og deres indhold af forskellige føderessourcer, samt hvilken mængde føderessourcerne forekommer i. Data behandles gennem databehandling og analyse.
Det har vist sig, at der var nogle komplikationer i værktøjets opbygning i forhold til, at bidrage med den ønskede information om føderessourcerne, hvor forskellige elementer giver mangelfuld information. Mængdekategorien ”Ingen/få” fejlede med hensyn til at fortælle om tilstedeværelse af føderessourcer, da denne kategori skal deles op for at give brugbar information. Ligeledes blev der fundet udfordringer ved blomsterkategorierne, hvor vurderingen af farverne rød, rosa og blå voldte landmændene problemer. Ved at foretage justeringer i opbygningen af disse kategorier, og komme klare definitioner på dem, antages værktøjet at blive mere brugervenligt og informativt.
Blandt de forskellige habitater, har ekstra habitater vist sig som store bidrager til den samlede mængde af føderessourcer. Tilføjelse af de hyppigste ekstra habitater, som græsmarker, vil øge den samlede mængde af føderessourcer på bedrifterne, og give et mere virkelighedstro indtryk af de tilgængelige føderessourcer. Dertil antages det, at flere registreringstidspunkter gennem sæsonen vil give et mere virkelighedstro billede af føderessourcer, samt være med til at skabe et mere informativt værktøj.


EPrint Type:Thesis
Subjects: Environmental aspects > Biodiversity and ecosystem services
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 2 > BEEFARM
Deposited By: Langer, Vibeke
ID Code:33125
Deposited On:04 Jun 2018 10:10
Last Modified:04 Jun 2018 10:10
Document Language:Danish/Dansk
Status:Unpublished

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics