home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Insektlarver som proteinfôr til fisk og husdyr

Wibe, Atle; Solemdal, Liv; Pommeresche, Reidun; Stangeland, Janne Kristin and Ween, Ola (2017) Insektlarver som proteinfôr til fisk og husdyr. [Insect larvae as protein feed for fish and livestock.] NORSØK RAPPORT, no. Nr 9/ Vol 2. NORSØK, TINGVOLL, NORWAY.

[thumbnail of NORSØK RAPPORT nr. 9 2017 FôRLARVER.pdf]
Preview
PDF - Norwegian/Norsk
2MB


Summary

I dette prosjektet ble det gjennomført et dyrkningsforsøk av fluelarver for å undersøke muligheten for å bruke insektproteiner som fôr til fisk og husdyr. Larvene som ble produsert ble kjemisk analysert for å vurdere larvenes egnethet til fôr. Det ble også gjennomført en markedsundersøkelse blant fôrprodusenter og husdyrbrukere for å se på responsen for fôrprodukter laget av insektproteiner. Dyrkningsforsøkene viste at det er mulig å dyrke fluelarver, men at prosessen må optimaliseres for at det ikke skal bli for arbeidskrevende. Kvaliteten på vekstsubstratet for fluelarvene ser ut til å være avgjørende for å få en god larvevekst. Fluelarvene ser ut til å inneholde tilfredsstillende mengde næringsstoffer for at det kan brukes som fôr til fisk og husdyr. Markedsanalysen viste en generell positiv holdning til bruk av insektlarver som ingrediens i fôr og fôrprodukter blant fôrprodusenter, fiskeoppdrettere, husdyrprodusenter og representanter fra myndigheter/forvaltning. De var mest positive til bruk av larver i fôr til fisk.


Summary translation

In this project, house fly larvae were produced for possible ingredient in feed for fish and livestock. Chemical analyses of the larvae showed that they contained satisfactory levels of nutrients. A survey among different stakeholders showed a positive attitude to use insect larvae for this purpose. The stakeholders were most positive to use larvae in feed for fish.

EPrint Type:Report
Keywords:Insektlarver, Husflue, Proteinfôr, Fisk, Insect Larvae, Housefly, Protein feed, Livestock, Fish, Fôrlarver, InsectProtein
Subjects: Animal husbandry > Production systems > Poultry
Animal husbandry > Production systems > Aquaculture
Research affiliation: Norway
Norway > Regional Research Fund Mid-Norway
Norway > NORSØK - Norwegian Centre for Organic Agriculture
Norway > Other organizations
ISBN:978-82-8202-044-2
Deposited By: Wibe, Dr Atle
ID Code:32367
Deposited On:30 Nov 2017 09:27
Last Modified:26 Oct 2022 13:28
Document Language:Norwegian/Norsk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics