home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Økologisk gulrotproduksjon - agronomi og økonomi

McKinnon, Kirsty; Koesling, Matthias; Ebbesvik, Martha and Bysveen, Kari (editor): Vagstad, Nils (Ed.) (2015) Økologisk gulrotproduksjon - agronomi og økonomi. [Organic carrot production - agronomy and economy.] Bioforsk TEMA, no. Vol 10 nr 4. Bioforsk.

[thumbnail of TEMA_McKinnon Gulrot Nr4 2015.pdf]
Preview
PDF - English
7MB


Summary

Økologisk gulrot er etterspurt og kan dyrkes over store deler av landet. Landbruksdirektoratet melder at det er økende omsetning av økologiske grønnsaker og at det i store deler av året ikke er nok tilgang på norske, økologiske varer. Spesielt er det interesse for økologisk gulrot. Flere aktører ønsker å tilby norsk vare fremfor importert. Pris for vasket og pakket økologisk gulrot er god.
Dyrking av gulrot kan by på faglige utfordringer, siden gulrot er sårbar for ugras og insekter som gulrotflue og gulrotsuger. Gulrot vokser langsomt i starten og det er avgjørende å legge til rette for en god start og god oppfølging gjennom hele sesongen.
God agronomi og et godt driftsopplegg er forutsetninger for et godt økonomisk resultat. I denne artikkelen beskriver vi forhold som er viktige ved dyrking av økologisk gulrot og gir eksempler på økonomiske kalkyler.


Summary translation

Organic carrot production - agronomy and economy

EPrint Type:Report
Keywords:Dyrking av gulrot, økologisk gulrotproduksjon, økonomi. cultivation of carrot, organic carrot production, economy
Subjects: Farming Systems > Farm economics
Crop husbandry > Production systems > Vegetables
Crop husbandry > Production systems > Root crops
Research affiliation: Norway
Norway > Bioforsk - Norwegian Institute for Agriculture and Environmental Research
Norway > Bioforsk - Norwegian Institute for Agriculture and Environmental Research > Bioforsk Organic Food and Farming Division
ISSN:0809-8654
ISBN:978-82-17-01407-2
Deposited By: Ebbesvik, Martha
ID Code:30198
Deposited On:10 Jun 2016 09:26
Last Modified:10 Jun 2016 09:26
Document Language:Norwegian/Norsk
Status:Published
Refereed:Peer-reviewed and accepted

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics