home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Træer i svinefolden kan være vejen til mindre kvælstoftab

Kongsted, A.G. and Jørgensen, U. (2015) Træer i svinefolden kan være vejen til mindre kvælstoftab. Økoglogi & Erhverv, 30 October 2015, 576, p. 14.

[thumbnail of 29419.pdf]
Preview
PDF - Submitted Version - Danish/Dansk
397kB


Summary

Danske forsøg tyder på undersøger om træer i svinefoldene kan mindske kvælstofudvaskning, og engelske forskere undersøger, om træerne måske også kan reducere ammoniaktabet fra udegående dyr.
Træer i svinefoldene kan muligvis ikke alene være med til at holde på kvælstoffet i jorden. De kan eventuelt også være med til at begrænse ammoniaktabet fra udendørs svinehold. Det tyder engelske forsøg på, som blev præsenteret på en workshop for danske og udenlandske ammoniakeksperter, rådgivere og repræsentanter fra myndighederne i sidste uge. Workshoppen var arrangeret af forskere fra Aarhus Universitet, der sammen med Udviklingscenter for Husdyr på Friland, SEGES, Økologisk Landsforening og to økologiske svineproducenter står bag projektet pEcosystem. Det er et forsknings- og udviklingsprojekt, som skal skaffe ny viden, der bl.a. kan bruges til at reducere miljøbelastningen fra økologisk svineproduktion.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 2 > pECOSYSTEM
Deposited By: Hansen, Grethe
ID Code:29419
Deposited On:30 Oct 2015 10:37
Last Modified:30 Oct 2015 10:37
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics