home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Biogas kan øge bæredygtigheden i økologisk landbrug

Uellendahl, Hinrich (2015) Biogas kan øge bæredygtigheden i økologisk landbrug. Økologi & Erhverv, 15 September 2015, 573, p. 15.

[thumbnail of 29312.pdf]
Preview
PDF - Danish/Dansk
191kB

Document available online at: http://www.okologi.dk/klummer-okologi-og-erhverv/oekologi-forskning/2015/sep/viden-og-forskning-573.aspx


Summary

Et nyt koncept for produktion af biogas gør det muligt på én gang at producere økologisk proteinfoder, CO2-neutral energi og økologisk gødning. Det kan forbedre både økonomien i biogasproduktion og øge bæredygtigheden i økologisk landbrug.
Mange økologiske landmænd vil gerne producere biogas på deres gård, og der er mange gode grunde til at omsætte økologisk husdyrgødning og planterester i et biogasanlæg. Omsætning af husdyrgødning og anden biomasse i et biogasanlæg giver ikke kun energi i form af el, varme eller brændstof, men forbedrer samtidig gødningsværdien af husdyrgødningen. Grunden til dette er, at næringsstoffer bliver mere tilgængelige gennem biogasprocessen, hvor naturligt forekommende mikroorganismer nedbryder komplekse forbindelser til mere simple stoffer, som lettere kan optages af planterne. En velkommen sideeffekt er, at både udledning af metan og lattergas reduceres og lugtgener bliver mindre.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 2 > OrganoFinery
ISSN:1904-1586
Deposited By: Hansen, Grethe
ID Code:29312
Deposited On:15 Sep 2015 09:07
Last Modified:19 Jan 2021 11:36
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics