home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Øget afsætning af økologiske kyllinger - hvad skal der til?

Noe, Egon (2015) Øget afsætning af økologiske kyllinger - hvad skal der til? Aarhus Universitet , Institut for agroøkologi. [Completed]

[thumbnail of 29298.pdf]
Preview
PDF - Danish/Dansk
182kB
[thumbnail of 29298a.pdf]
Preview
PDF - Danish/Dansk
271kB
[thumbnail of 29298b.pdf]
Preview
PDF - Danish/Dansk
547kB


Summary

Kyllingekød er et af de produkter, hvor der er størst forskel mellem den økologiske og den konventionelle produktionsform, når det gælder dyrevelfærd og kvalitet. Alligevel er under 1 pct. af kyllingerne på de danske spiseborde økologiske, og halvdelen af dem er importeret fra udlandet. Set i forhold til andelen af økologi i andre varegrupper er der således et kæmpe potentiale for at øge salget af økologisk kyllingekød – også selv om de økologiske kyllinger er dyrere end konventionelle.
Erfaringer fra alternative afsætningsnetværk, som f.eks. Gothenborg Frilandsfjerkræ viser, at det godt kan lade sig gøre at producere, forarbejde og afsætte kyllinger i forskellige størrelser og til en meget højere pris, end vi normalt ser i supermarkedet. Men det kræver, at merværdien af de økologiske kyllinger bliver understreget og formidlet langt bedre til forbrugerne. Dette forudsætter nytænkning og koordinering mellem alle led i værdikæden for at finde nye udviklingsveje, der ikke udelukkende fokuserer på standardisering og effektivisering, men også på kvalitet og differentiering.
Vi inviterer dig derfor til at være med til at tænke de nye tanker sammen med andre centrale interessenter fra hele fødevarekæden. Formålet med workshoppen er at afsøge og diskutere mulighederne for nye udviklingsveje for økologiske fødevarekæder for slagtekyllinger. Arrangøren er Organic RDD-projektet ”Diversitet og Integritet i Økologisk Slagtefjerkræproduktion” (MultiChick), som finansieres af Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram.


EPrint Type:Other
Subjects: Food systems > Markets and trade
Food systems
Food systems > Produce chain management
Research affiliation: European Union > CORE Organic > CORE Organic II > HealthyGrowth
Denmark > Organic RDD 2 > MultiChick
Deposited By: Noe, Ph.D Egon
ID Code:29298
Deposited On:30 Sep 2015 12:35
Last Modified:12 Oct 2023 07:03
Document Language:Danish/Dansk
Status:Unpublished

Repository Staff Only: item control page