home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Nye udviklingsveje for afsætning af økologiske kyllinger

Thorsøe, Martin H.; Laursen, Klaus Brønd and Noe, Egon (2015) Nye udviklingsveje for afsætning af økologiske kyllinger. Working paper, Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet .

[thumbnail of 29226.pdf]
Preview
PDF - Danish/Dansk
319kB


Summary

Økologiske kyllinger fylder under 1% af kyllingesalget, og samtidig er kyllinger en af de varegrupper, hvor det økologiske markedsandel er lavest. Den gennemsnitlige økologiske markedsandel er eksempelvis på 7%, og for enkelte varegruppers vedkommende er den mere end 25% (æg og mælk). Derudover er aspekter som dyrevelfærd, bæredygtighed og smag, hvor den økologiske kyllingeproduktion kan adskille sig markant fra den konventionelle produktion, vigtige elementer i forbrugernes valg af dagligvarer, og der synes såle-des at være et stort potentiale for at udvide markedsandelen af økologiske kyllinger.
MultiChick projektet har til formål at bidrage til øget vækst i økologisk slagtefjerkræproduktion via en re-vurdering af produktionssystemerne. Projektet finansieres af Organic RDD 2 programmet under Fødevare-ministeriet og gennemføres som et samarbejde mellem Aarhus Universitet, SEGES, DLG, Top-æg Aps og Økologiske fjerkræproducenter (for yderligere oplysninger om projekt se: http://icrofs.dk/forskning/dansk-forskning/multichick/). En af opgaverne i MultiChick projektet er at identificere mulige udviklingsveje for produktion og afsætning, der kan sikre økologiske kyllinger en højere markedsandel. I regi af projektet, har der været afholdt en workshop på Gothenborg den 12. maj 2015. Denne rapport er vores bearbejdede kondensat af oplæg, diskussioner og konklusioner fra workshoppen.


EPrint Type:Working paper
Subjects: Farming Systems
Food systems > Food security, food quality and human health
Food systems > Markets and trade
Animal husbandry > Production systems > Poultry
Research affiliation: European Union > CORE Organic II > HealthyGrowth
Denmark > Organic RDD 2 > MultiChick
Deposited By: Thorsøe, Postdoc Martin
ID Code:29226
Deposited On:10 Aug 2015 13:51
Last Modified:25 Nov 2016 10:00
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics