home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Et betydeligt løft til den økologiske svineproduktion

Pedersen, L.J. (2014) Et betydeligt løft til den økologiske svineproduktion. Nyhedsbrev, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, 14 May 2014.

[thumbnail of 29217.pdf]
Preview
PDF - Published Version - Danish/Dansk
222kB

Document available online at: http://anis.au.dk/aktuelt/nyheder/vis/artikel/et-betydeligt-loeft-til-den-oekologiske-svineproduktion/


Summary

En gris mere pr. kuld og grise, der vejer et kilo mere vedfravænning: Det er de mål, som forskerne går efter i et nyt projekt, der sigter på at nedsætte pattegrisedødeligheden i den økologiske svineproduktion fra 33 til 20 procent.
Frisk luft og frit løb – det er hverdagen for økologiske grise, der ser ud til at have det godt, når man ser på dem udfolde sig omkring deres hytter i marken. Der er imidlertid en bagside til medaljen. En ud af tre økologiske pattegrise dør, inden de når fravænning. Det gør forskere fra Aarhus Universitet nu noget ved isamarbejde med erhvervet i et nyt projektfinansieret af Fødevareministeriets Grøn Udvikling- og Demonstrationsprogram. Nogle af de tiltag, som forskerne vil undersøge, er fremavl af søer, der er bedre tilpasset økologiske betingelser samt forbedring af management ogmikroklima i farehytterne.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Subjects: Animal husbandry > Breeding and genetics
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 2 > VIPiglets
Deposited By: Hansen, Grethe
ID Code:29217
Deposited On:04 Aug 2015 06:24
Last Modified:04 Aug 2015 06:24
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics