home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Økologiske slagtesvin skal have mere rod i tilværelsen

Buus, M.L. and Kongsted, A.G. (2015) Økologiske slagtesvin skal have mere rod i tilværelsen. Landbrugsavisen, 9 April 2015, 15, p. 12.

[thumbnail of 28660.pdf]
Preview
PDF - Submitted Version - Danish/Dansk
454kB

Document available online at: http://landbrugsavisen.dk/%C3%B8kologiske-slagtesvin-skal-have-mere-rod-i-tilv%C3%A6relsen


Summary

Slagtesvin i frilands- og økologiske besætninger har brug for bedre udearealer. Derfor vil projektet pECOSYSTEM nu bl.a. teste, hvordan særligt indrettede områder med forskellige rodematerialer påvirker svinenes adfærd.
Frilands- og økologiske svin der opfedes på stald skal have adgang til udearealer. Det er vigtigt for produktionens troværdighed, at dyrene kommer ud i det fri, men udearealerne fungerer ikke altid hensigtsmæssigt. Grisene har generelt brug for mere stimulirige udemiljøer, end de har i dag. Det var der bred enighed om, da 20 producenter af frilands- og økologiske svin for nylig mødtes med rådgivere, forskere og dyrlæger til en workshop om, hvordan man kan forbedre udearealer og staldforhold til slagtesvin i frilands- og økologiske besætninger.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Subjects: Animal husbandry > Health and welfare
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 2 > pECOSYSTEM
Deposited By: Hansen, Grethe
ID Code:28660
Deposited On:13 Apr 2015 10:48
Last Modified:13 Apr 2015 11:52
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics