home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Lokalt protein kan erstatte soja

Kongsted, A.G. and Hermansen, J. (2015) Lokalt protein kan erstatte soja. Økologi & Erhverv, 8 February 2015, 560, p. 10.

[thumbnail of 28212.pdf]
Preview
PDF - Submitted Version - Danish/Dansk
276kB

Document available online at: http://www.okologi.dk/klummer-okologi-og-erhverv/oekologi-forskning/2015/feb/viden-og-forskning-560.aspx


Summary

Et europæisk forskningsprojekt med 13 partnere fra ti lande viser gode muligheder for at dække svin og fjerkræs proteinbehov med 100 pct. økologisk foder fra Europa. Med udgangen af 2017 ophører dispensationen om, at op til 5 pct. af foderet på økologiske bedrifter må være af ikke-økologisk oprindelse. En af de største udfordringer ved 100 pct. økologisk fodring er at sikre dyrene de nødvendige aminosyrer, så produktionen kan opretholdes, og dyrevelfærden ikke forringes. I det europæiske samarbejdsprojekt ICOPP har vi derfor undersøgt en række nye fodermidler og fodringsstrategier baseret på lokale ressourcer, dvs. foderemner produceret i Europa. Det har bl.a. resulteret i en omfattende ny fodermiddeltabel og i lovende ny viden om grovfoder.
Projektet viser nemlig, at der er gode muligheder for at dække de ernæringsmæssige behov hos svin og fjerkræ i alle faser af deres liv med europæiske fodermidler og samtidig sikre en god produktion og økonomi. Men det kræver, at man i langt højere grad tænker på grovfoder som et væsentligt bidrag til proteinforsyningen.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: European Union > CORE Organic II > ICOPP
Denmark > ICROFS - International Centre for Research in Organic Food Systems
Deposited By: Hansen, Grethe
ID Code:28212
Deposited On:11 Feb 2015 14:22
Last Modified:11 Feb 2015 14:33
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics