home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Spoleorm er en udfordring for økosvin

Meyer, H.; Serup, T. and Thamsborg, M. (2015) Spoleorm er en udfordring for økosvin. Økologi & Erhverv, 9 January 2015, 558, p. 20.

[thumbnail of 28211.pdf]
Preview
PDF - Submitted Version - Danish/Dansk
200kB

Document available online at: http://www.okologi.dk/klummer-okologi-og-erhverv/oekologi-forskning/2015/jan/viden-og-forskning-558.aspx


Summary

Økologiske udegrise har flere indvoldsorm end konventionelle grise idendørs. Især spolorm er et problem, men der kan gøres noget ved det, viser forskningsprojektet PAROL. Parasitter, især spolorm, er et problem i den økologiske slagtesvineproduktion, men forskningsprojektet PAROL (Organic RDD) har vist, at det kan lade sig gøre at reducere smitten betydeligt. Projektet har kortlagt smitten parasitterne knudeorm, piskeorm og spoleorm i fem danske økologiske svinebesætninger. Det var primært søerne, som havde knudeorm. Piskeorm var ikke særligt udbredte, mens 64 pct. af slagtesvinene var inficeret med den op til 30 cm lange spoleorm. Hver hunorm lægger op mod 2 millioner æg pr. dag, og et mindre antal æg kan overleve i mindst 13 år i jorden og stadig smitte grise. Moderate smitteniveauer er ikke et problem, men ved høje niveauer bør der sættes ind - ellers kan smittepresset blive for voldsomt.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 1 > PAROL
Denmark > ICROFS - International Centre for Research in Organic Food Systems
Deposited By: Hansen, Grethe
ID Code:28211
Deposited On:11 Feb 2015 13:53
Last Modified:11 Feb 2015 14:18
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics