home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Produktionsøkonomi ved økologisk opdræt af Holstein tyre og Limousine x Holstein krydsningstyre og -kvier i et græsbaseret produktionssystem

Munk, Arne; Vestergaard, Mogens and Kristensen, Troels (2014) Produktionsøkonomi ved økologisk opdræt af Holstein tyre og Limousine x Holstein krydsningstyre og -kvier i et græsbaseret produktionssystem. Videncentret for Landbrug / Aarhus Universitet .

[thumbnail of 27960.pdf]
Preview
PDF - Danish/Dansk
537kB


Summary

Sammenfattende viser resultaterne, at LIM x DH tyre kan opdrættes i et græsbaseret produktionssystem med et forholdsvis fornuftigt restbeløb. Med økologitillæg og forventet slagtepræmie i perioden 2015-2020, kan der opnås et restbeløb til dækning af stald, arbejde og risiko på cirka 1.800 kr. per dyr (ca. 3,50 kr. per dag), selv om der gives et tillæg på 800 kr. per spædkalv i forhold til prisen på en renracet DH-tyr. For LIM x DH kvier kan der opnås et restbeløb på cirka 1.400 kr. per dyr (2,70 kr. per dag). Hvis krydsningstyrene og kvierne ses under et, kan der således opnås et restbeløb på cirka 1.600 kr. per krydsningsdyr (godt 3 kr. per dag) i gennemsnit under de nævnte forudsætninger.
Med et restbeløb på 390 kr. per dyr er der ikke økonomi i at opdrætte renracede DH-tyre i et græsbaseret produktionssystem. Restbeløbet vil dog kunne øges med godt 500 kr. per dyr, hvis klassificeringen af tyre-nes fedme kunne hæves fra 1 til 2 med et godt græstilbud af høj kvalitet de sidste uger inden slagtning, eller en eventuel slutfedning på stald.


EPrint Type:Report
Subjects: Farming Systems > Farm economics
Farming Systems
Animal husbandry > Production systems > Beef cattle
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 1 > SUMMER
Deposited By: Kirkegaard, Lene/LKI
ID Code:27960
Deposited On:07 Jan 2015 14:47
Last Modified:07 Jan 2015 14:47
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed
Additional Publishing Information:D. 7.3.

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics