home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

ER BIODIVERSITET ØKOLOGIENS 2.0?

Meyer, C. (2014) ER BIODIVERSITET ØKOLOGIENS 2.0? Meyers Madhus. Online at http://www.clausmeyer.dk/da/aktuelt_/biodiversitet.html, accessed on: March 2014.

[thumbnail of 26577.pdf]
Preview
PDF - English
334kB

Document available online at: http://www.clausmeyer.dk/da/aktuelt_/biodiversitet.html


Summary

Økologien er i vid udstrækning en succeshistorie i Danmark. Men er det tilstrækkeligt? Gør vi nok, hvis vi dropper giftstoffer og kunstgødning? Fraværet af gift og syntetisk gødning giver nemlig ikke i sig selv en bæredygtig fødevareproduktion og natur. Vores natur er i dag stærkt fragmenteret, og der er brug for nytænkning, hvis vi skal bevare eller endda øge mangfoldigheden.
Det var emnet, da en række fremtrædende madfolk, heriblandt Christian Puglisi og Claus Meyer, mødtes med forskere og praktikere i Meyers Madhus for at diskutere om biodiversitet kan tænkes ind i fremtidens fødevareproduktion og gastronomi. Det konkrete udgangspunkt var et produkt, hvor der er taget hensyn til biodiversitet gennem hele kæden fra mark til bord. Nemlig, en økologisk høost fra det danske mejeri, Naturmælk, produceret som led i forskningsprojektet EcoServe. Denne ost er unik, fordi der er taget højde for, hvad produktionsmåden betyder for bierne i marken – den mark, som giver hø til køernes foder –de køer, som leverer mælk til osten. Det giver et produkt, som potentielt har gavnlige effekter på alle led i kæden –og som smager forrygende. Den vender vi tilbage til.


EPrint Type:Web product
Subjects: Food systems
Food systems > Produce chain management
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 1 > EcoServe
Deposited By: Eriksen, Professor Jørgen
ID Code:26583
Deposited On:01 Jul 2014 11:22
Last Modified:15 Aug 2014 10:44
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics