home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

AĞRI İLİ ORGANİK TARIM ve HAYVANCILIK MEVCUT DURUM ANALİZİ

Kurga, Ceren and Erdal, Musa (2014) AĞRI İLİ ORGANİK TARIM ve HAYVANCILIK MEVCUT DURUM ANALİZİ. [Analysis of the current situation of organic agriculture and animal husbandry in the province of Agri.] Paper at: IFOAM Organic World Congress 2014, Istanbul, Turkey, 13-15 October 2014. [Completed]

[thumbnail of 25776.pdf]
Preview
PDF - Turkish/Türkiye
426kB


Summary

This study aims to unveil the organic agriculture and animal husbandary potential of Agri, to inform the potential investors in this field, and to increase awareness and consciousness of enterprises and producers acting in this field. First of all, this study explains the definitions of organic agriculture and animal husbandry. Then it explores its development in the world and in Turkey. It shows possible solutions to the current problems as a result of a workshop with government institutions and NGOs.


Summary translation

1900’lü yılların başlarından itibaren organik tarım dünyanın belli bölgelerinde alternatif tarım politikası olarak görülmeye başlanmış ve bu konudaki çalışmalar hız kazanmıştır. Türkiye’de ise organik tarım özellikle 1980’li yıllardan itibaren gündeme gelmiş ve günümüzde konvansiyonel tarımın yanında bir yöntem olarak yaygınlaşmaktadır. Bu konuda yapılan yasal düzenlemeler ve ortaya çıkan toplumsal bilinç, organik tarımın kurumsal düzeyde ele alınmasını kolaylaştırmıştır.
Bu çalışmanın temel amacı, Ağrı ilinde mevcut organik tarım ve hayvancılık potansiyelini ortaya çıkarmak, bu alanda yatırım yapacak potansiyel yatırımcıları bilgilendirmek, bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin ve üreticilerin farkındalık ve bilinç düzeyini artırmak ile sürece ilişkin bilgi vermektir. Bu çalışmada öncelikle organik tarım ve hayvancılığın genel tanımları üzerinde durulmuştur. Sonrasında organik tarım ve hayvancılığın dünyadaki ve Türkiye’deki gelişim süreci irdelenmiş ve çalışmada elde edilen bulgularla, ilgili Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katıldığı çalıştay ile mevcut sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmiştir.

EPrint Type:Conference paper, poster, etc.
Type of presentation:Paper
Subjects:"Organics" in general
"Organics" in general > Countries and regions
Research affiliation: International Conferences > 2014: 18th IFOAM OWC Practitioners Track
Deposited By: Kayadelen, Duygu
ID Code:25776
Deposited On:06 Aug 2015 11:02
Last Modified:06 Aug 2015 11:02
Document Language:Turkish/Türkiye
Status:Unpublished
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics