home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Rapport om behov og ønsker til et MultiTrust-redskab - med fokus på mulighederne i fleksible tilskudsordninger

Hermansen, Sven and Fog, Erik (2014) Rapport om behov og ønsker til et MultiTrust-redskab - med fokus på mulighederne i fleksible tilskudsordninger. [Report on needs and wishes for a MultiTrust tool - with focus on the possibilities in flexible support schemes.] .

[thumbnail of 25528.pdf]
Preview
PDF - Published Version - English
2MB


Summary

Vurdering af MultiTrust prototypen/redskabet, med fokus på mulighederne for at anvende værktøjet til at udvikle og vurdere fleksible tilskudsordninger, som en platform til videreudvikling af økologien.
Resultat af interviewundersøgelse blandt repræsentanter for landmænd, forarbejdningsvirksomheder, handelsvirksomheder, organisationer/kontrol og forbrugere i det økologiske fødevaremarked.
Landmænd, forarbejdningsvirksomheder, handelsvirksomheder, organisationer/kontrolorganer og forbrugere, har en fælles interesse i at udvikle økologien, profilen, produkterne og markedet. Der er gennemført en interviewundersøgelse med repræsentanter for disse grupper, og i denne rapport er samlet svarene vedrørende spørgsmålet om MultiTrust-redskabet vil kunne understøtte tilskudsordninger, der fremmer ekstra indsatser ud over det der er krævet i økologireglerne.
Landbrugerne er ret entydigt imod at økologien deles op i et A- og et B-hold. Der skal og børe være en dynamisk og positiv udvikling af økologisk produktion, men nye tiltag bør gælde alle økologer. Svarene er tankevækkende, da respondenterne er udvalgt blandt innovative producenter der udvikler og markedsfører produkter i eget navn eller via andre kanaler med tydelig afsender.
De øvrige respondenter ser mere positivt på muligheden for at udvikle økologisk produktion ved tiltag ud over Ø-mærket. De kan følge ideen med tilskudsordninger med særlige krav, og kan også se MultiTrust-redskabet som støtte til at synliggøre de ekstra tiltag.
Fælles for dem alle er dog bekymringen for den tilhørende kontrol og dokumentation. Specifikke krav til mange delelementer, skal kunne kontrolleres for at økonomiske virkemidler som incitament til ny udvikling og forbedret adfærd kan gennemføres i de nuværende systemer.


EPrint Type:Report
Subjects: Values, standards and certification
Knowledge management > Education, extension and communication
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 1 > MultiTrust
Deposited By: Alrøe, PhD Hugo Fjelsted
ID Code:25528
Deposited On:25 Mar 2014 15:10
Last Modified:03 Feb 2015 15:56
Document Language:Danish/Dansk
Status:Unpublished
Refereed:Not peer-reviewed
Additional Publishing Information:MultiTrust Deliverable 4.2.1

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics