home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Økologisk jordbrug som refugier for biodiversitet (Refugia)

Andersen, L.W. (2011) Økologisk jordbrug som refugier for biodiversitet (Refugia). In: Sørensen, L.S. and Rebsdorf, S.O. (Eds.) Resultater fra den økologiske forskning 2006-2010. International Centre for Research in Organic Food Systems (ICROFS), pp. 50-53.

[thumbnail of 24587.pdf]
Preview
PDF - Published Version - Danish/Dansk
332kB

Document available online at: http://www.icrofs.dk/pdf/2011_FOEJOIII_CoreOrganic_bog.pdf


Summary

Der er store forskelle i driften på økologiske landbrug i dag. På nogle land-brug er der sket en intensivering af produktionen, mens andre fastholder en mere ekstensiv drift. Økologisk jordbrug har således på mange områder udviklet sig langt mere og på en anden måde, end de første økologer forestillede sig. Økolo-gisk jordbrug udgør i dag omkring syv procent af landbrugsarealet, og der er realistiske forventninger om fortsatte stigninger. Økologisk jordbrug har dermed stigende betydning for den biologiske mangfoldighed (biodiversiteten) i landbrugslandskabet. Hvor stor effekten af økologisk drift rent faktisk er, giver forskningsprojektet REFUGIA nogle svar på. Formålet med projektet har således været at øge samfundets, beslutningstageres og forbrugernes kendskab til den multifunktionelle rolle, som økologisk landbrugsdrift har - med fokus på påvirkningen af naturen.


EPrint Type:Report chapter
Subjects:"Organics" in general
Environmental aspects > Biodiversity and ecosystem services
Research affiliation: Denmark > DARCOF III (2005-2010) > REFUGIA - The role of Organic Farms as refugia for biodiversity
ISBN:978-87-92499-14-1
Deposited By: Hansen, Grethe
ID Code:24587
Deposited On:06 Nov 2013 11:21
Last Modified:06 Nov 2013 11:21
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page