home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Produkce osiv v ekologickém zemědělství

Samsonova, Pavlina (Ed.) (2012) Produkce osiv v ekologickém zemědělství. [Organic seed production.] 1 edition. Bioinstitut, Olomouc.

[thumbnail of obsah_002.pdf]
Preview
PDF - Czech/Česky
6MB

Document available online at: http://www.bioinstitut.cz/publikace/osiva/index.html


Summary

Další z řady Metodik pro praxi, které vydává Bioinstitut ve spolupráci s odborníky z příslušných oborů. Úvodem přináší informace o legislativních požadavcích kladených na odběratele i dodavatele osiv v EZ, významu dobrého zdravotního stavu osiva a mapuje současný stav trhu s bioosivy v ČR. Další kapitoly rozdělené po skupinách plodin obsahují informace o nárocích konkrétních plodin na přírodní podmínky, půdu, živiny, předplodiny, výsev a ošetřování porostů v průběhu vegetace; přehlídkách porostů, sklizni a úpravě osiva, požadavcích na kvalitu osiva a o chorobách a škůdcích porostů i osiva. Texty jsou doplněny přehlednými tabulkami, které shrnují zákonem požadované kvalitativní parametry osivářských porostů a osiv při uznávacím řízení.
Na tvorbě příručky spolupracovala řada odborníků z výzkumu i praxe, včetně zástupců ÚKZÚZ a kontrolních organizací ekologického zemědělství.


Summary translation

Methodology on organic seed production has been prepared in cooperation with specialists from practical and research field. It brings practical information on legislation demands on farmers and producers of organic seeds, importance of good condition of seed and maps recent situation of organic seeds market. Each chapter contains information on certain crops, demanded natural conditions, soil, nutrients, pre-crops, seeding, and treatment during vegetation, harvesting and preparation of seed, demands on quality of the seed, and also diseases and pests of plants as well as seed. Quality parameters of seed growth and seed that are demanded in certification process according to legislation is lucidly presented in tables.

EPrint Type:Book
Keywords:bioosivo, produkce bioosiva, organic seed, seeds, seed production
Subjects: Crop husbandry
Research affiliation: Czech Republic > Bioinstitut
Czech Republic
ISBN:978-80-87371-01-5
Deposited By: Hilgertova, Miloslava
ID Code:21669
Deposited On:30 Oct 2012 08:45
Last Modified:13 Jan 2013 12:05
Document Language:Czech/Česky
Status:Published
Refereed:Peer-reviewed and accepted
Additional Publishing Information:Tištěná publikace na objednání na adrese Bioinstitutu. info@bioinstitut.cz

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics