home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Posklizňová úprava, skladování a zpracování rostlinných bioproduktů

Kalinova, Jana; Moudry, Jan; Konvalina, Petr and Moudry, Jan (Jr.) (2007) Posklizňová úprava, skladování a zpracování rostlinných bioproduktů. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta, ediční středisko.

Full text not available from this repository.


Summary

Odborná monografie se zabývá problematikou posklizňové úpravy, skladování a zpracování rostlinných produktů v ekologickém zemědělství. Nejprve popisuje požadavky a postup při posklizňové úpravě produktů a to především u zrnin a okopanin. V další části se potom věnuje podmínkám a zásadám pro jejich skladování. Pozornost je věnována zásadám, které je nutné dodržovat při zpracování bioproduktů a při jejich přepravě. Monografie zahrnuje zásady i příklady omezení, které platí při produkci biopotravin na bázi rostlinných surovin obecně či při zpracování přímo na farmě.


Summary translation

The monography deals with postharvest processing and storage of plant bioproducts in organic farming. The requirements and procedure of postharvest processing are desribed mainly in group of cereals. The conditions and principes of storige of them are described. Monography deals with examples of restrictions which are specified with production of biofood.

EPrint Type:Book
Keywords:organic production, processing, storage, transport bioprodukce, zpracování, skladování, přeprava
Subjects: Food systems
Research affiliation: Czech Republic > University of South Bohemia (JU)
ISBN:978-80-7394-033-1
Deposited By: Předotová, Pavla
ID Code:21058
Deposited On:07 Aug 2012 09:40
Last Modified:07 Aug 2012 09:40
Document Language:Czech/Česky
Status:Published
Refereed:Peer-reviewed and accepted

Repository Staff Only: item control page