home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Har grovfoder en ernæringsmæssig værdi for slagtesvin

Lærke, H.N.; Jørgensen, Henry; Poulsen, H.D. and Carlson, D. (1999) Har grovfoder en ernæringsmæssig værdi for slagtesvin. [Do roughages have a nutritional value for growing pigs.] Forskningsnytt om økologisk landbruk i Norden, 1999 (8), pp. 12-14.

[thumbnail of 20934.pdf]
Preview
PDF - Danish/Dansk
2MB


Summary

I det økologiske husdyrhold skal dyrene have adgang til grovfoder. Grovfoderet skal ikke udgøre en bestemt andel af foderet, men være dagligt tilgængeligt for alle dyr. Grovfoderet tilfredsstiller dyrenes adfærdsmæssige behov mht. mæthed og rodeadfærd, og formodes at have en gavnlig virkning på deres sundhedstilstand.
Ønsket om en øget økologisk svineproduktion påvirker økosystemets næringsstofbalance, hvorfor det er vigtigt at kende til svinenes bidrag hertil.
Der er ikke særlig megen viden om, hvor godt svin udnytter grovfoder, fordi forskningen i mange år har været fokuseret på koncentrerede fodermidler, der giver maksimal foderudnyttelse og vækst.
I projektet, som beskrives i det følgende, er der lavet nogle basale undersøgelser af, hvordan grovfoder nedbrydes i tarmkanalen, og hvor meget af energien og næringsstofferne i grovfoder der kan udnyttes af slagtesvin.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Subjects: Animal husbandry
Research affiliation: Denmark > AU - Aarhus University
Denmark > DARCOF I (1996-2001) > I.6 High fibre feeds for pigs
ISSN:1400-8688
Deposited By: Lærke, Dr Helle Nygaard
ID Code:20934
Deposited On:13 Jun 2012 09:41
Last Modified:26 Jan 2023 14:39
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page